Medische Microbiologie

Soorten onderzoeksmateriaal

Er kunnen diverse materialen worden ingestuurd. Dit is afhankelijk van de soort infectie(ziekte). De materialen die we vooral ontvangen zijn urine, sputum, feces, bloed, materiaal van diverse ontstekingen (pus), wonden, liquoren (hersenvloeistof), huidafstrijken of diverse materialen die onderzocht kunnen worden op seksueel overdraagbare aandoeningen (SOA). Klik hier voor de richtlijnen voor aanvragen medisch microbiologisch onderzoek.

Vraagstelling

Het vaststellen van het juiste microbiologische onderzoek gebeurt na overleg met de behandelend arts, door de klinische gegevens van de patiënt met eerdere onderzoeksresultaten te combineren. Met de uitkomsten van het microbiologische onderzoek kan de arts een diagnose stellen en de behandeling bepalen. De arts-microbioloog adviseert de behandelend arts hierbij.

Uitslag

De resultaten vraagt u op bij uw huisarts of behandelend arts. Het laboratorium geeft geen uitslagen rechtstreeks door aan u als patiënt.

Kwaliteit

Het laboratorium heeft de CCKL-accreditatiestatus. Dat is een stichting voor de bevordering van de kwaliteit van het laboratoriumonderzoek en de accreditatie van laboratoria in de gezondheidszorg.

Kijk voor meer informatie op www.rva.nl/cckl

Artsen-microbioloog

De totale vakgroep bestaat uit de volgende leden:

Dhr. Drs. S.A. de Jager
Dhr. Drs. B.U. Ridwan
Dhr. Drs. W. Ang

De afdeling is rechtstreeks bereikbaar via: 0229-257906.
De dienstdoende arts-microbioloog is tijdens kantooruren rechtstreeks bereikbaar via: 0229-208026.

 

Voor een bestelling van de doosjes van Comicro klikt u op onderstaande link:

Doosjes Comicro

Link naar relevante sites